Decentrale Selectie Hulp

Waarom hulp bij de decentrale selectie?

De aanmeldingen voor de decentrale studies nemen toe en daardoor wordt de selectie procedure steeds zwaarder. Het doel van zo'n decentrale selectie is het selecteren van de kandidaten die het best passen bij de desbetreffende opleiding. De verwachtingen die de universiteit heeft van de kandidaten zijn hoog, maar kunnen deze kandidaten wel aan dit niveau voldoen? Kandidaten met hoge cijfers, een uitgebreid cv en goede resultaten op de decentrale toetsen, lijken een goede kans te maken. Maar hoe zit het met alle andere kandidaten met een lager gemiddelde en niet veel werkervaring in de sector van de specifieke studie? Veel om over na te denken dus, bij het kiezen van een studie en universiteit. Decentrale Selectie Hulp begrijpt dat en wilt de kandidaten die twijfelen over hun keuze of voorbereiding op de decentrale selectie, graag helpen! 

Het stappenplan

START DE SELECTIE CHECK

De Selectie Check is ontwikkeld speciaal voor de kandidaten die zich willen aanmelden voor de studie Geneeskunde. Geneeskunde wordt door acht verschillende universiteiten aangeboden en elke universiteit heeft haar eigen selectie procedure. De Selectie Check vergelijkt al deze selectie procedures van Geneeskunde en ondersteunt de kandidaten om te ontdekken waar ze relatief meer of minder kans maken. De uitslag van de Selectie Check helpt de kandidaten om een strategische keuze te maken. Start hier meteen de Selectie Check!

KIES EEN STUDIE

Als je je wilt aanmelden voor een decentrale studie moet je je aanmelden via Studielink voor 15 januari. Je mag je tegenwoordig voor meerdere decentrale studies aanmelden. Let op! Hoe eerder je je aanmeldt hoe vroeger je studiestof of cv- en motivatieformulieren kunt ontvangen. Meld je dus zo snel mogelijk aan wanneer je weet wat je wilt gaan studeren, dan kun je meteen beginnen met de voorbereiding op decentrale selectie!

KIES EEN UNIVERSITEIT

De decentrale selectie van eenzelfde studie kan verschillen per universiteit. Bij het kiezen van een universiteit is het dus belangrijk dat je kijkt naar de verschillen in de decentrale selectie procedure. Elke universiteit mag namelijk zelf bepalen aan de hand van welke gegevens het rangnummer van een kandidaat wordt bepaald. De ene universiteit legt zijn focus op de toetsresultaten terwijl een andere universiteit zich meer focust op communicatieve technieken en de motivatie. Vergelijk op onze website alle decentrale selecties met elkaar en kies voor een decentrale selectie die het best bij jou past! Wil je graag strategisch advies ontvangen van een selectie-expert uit ons team? We gaan graag met je in gesprek tijdens het Selectie Check Gesprek!

BOEK EEN TRAINING

Bij Decentrale Selectie Hulp kun je alle informatie vinden over de decentrale selectietrainingen die worden aangeboden voor jouw specifieke selectie! Als je gaat kiezen voor een training moet je op een aantal punten letten: de prijs, de grootte van de klas, de inhoud van het programma, het niveau van de docenten en de duur van de training. Een belangrijke keuze en daarom kiest ons team elk jaar de beste trainingsbureaus uit en worden deze selectietrainingen op een objectieve manier met elkaar vergeleken door de inhoud en prijs uit te lichten. Via decentraleselectiehulp.nl ontvang je daarbij ook nog eens korting op een selectietraining bij één van deze partijen! Bekijk gauw jouw selectiepagina om de beste selectietrainingen en de actuele kortingen te bekijken!

DOE DE SELECTIE

Het is belangrijk dat je je goed voorbereidt op decentrale selectie. Bereid je daarom zo goed mogelijk voor want je strijdt niet tegen jezelf maar tegen je mede-kandidaten! Vergeet niet: iedereen is nerveus en vindt het spannend, je bent niet de enige! Doe jij dit jaar mee aan een decentrale selectie procedure en vind jij het leuk om je ervaring met de kandidaten van volgend jaar te delen? Neem dan contact met ons op!

START MET STUDEREN

Decentrale Selectie Hulp probeert zoveel mogelijk informatie te verstrekken zodat jij als kandidaat je keuze voor een studie, universiteit en voorbereiding zo optimaal kunt maken. Uiteraard hopen we dat je na het doorlopen van de decentrale selectie, je wordt geplaatst voor je studie naar keuze. Een decentrale selectie training garandeert niet dat je wordt geplaatst, maar vergroot wel de kans op toelating. Als op 15 april je rangnummer hoog uitvalt, houd de moed dan nog even vast! Er zijn nog altijd kandidaten die hun eindexamen niet halen of voor een andere studie kiezen. Je rangnummer kan na 15 april dus als nog een aantal plaatsen omhoog verschuiven!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - Team Decentrale Selectie Hulp