Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

VU Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, VU

De decentrale selectie aan de VU bestaat uit twee rondes. Er worden uiteindelijk 350 studenten geselecteerd. Waarvan 70% uit track A (kandidaten die van de middelbare school komen) en 30% uit track B (kandidaten die uit een tussenjaar of van andere vervolgopleiding komen).

De eerste ronde bestaat uit het insturen van het cv-formulier, deze moet voor 1 februari in ontvangst zijn genomen. In het cv-formulier wordt er gekeken naar prestaties op school en buitenschoolse activiteiten. Er wordt onder andere gevraagd naar je cijfers van de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Daarnaast is er ruimte voor het benoemen van zowel bijzondere prestaties zoals sportprestaties, wetenschappelijke prestaties en werkervaringen in de gezondheidszorg of binnen bestuurlijk/organisatorisch vakgebied. Uiteraard wordt er in dit cv-formulier ook naar je motivatie voor de opleiding aan de VU gevraagd.

Bekijk hier welke cijfers je precies moet aanleveren voor de decentrale selectie.

In totaal gaan er 550 studenten door naar de tweede ronde, deze uitslag ontvang je uiterlijk eind februari. De tweede ronde bestaat uit twee selectiedagen, waarvan de eerste selectiedag begin maart is. Tevoren de eerste selectiedag krijg je thuis studiemateriaal toegestuurd, op de eerste selectiedag wordt er college gegeven over onderwerpen uit deze toegezonden stof. Zorg er dus voor dat je de stof goed hebt bestudeerd zodat je vragen kan stellen na afloop van het hoorcollege! Kun je niet bij het hoorcollege zijn? Geen zorgen! Het hoorcollege komt voor elke kandidaat online, dus je kunt deze gewoon terugkijken.

De tweede selectiedag vindt ongeveer twee weken na het hoorcollege plaats. Op deze selectiedag worden er een aantal toetsen afgenomen.  Allereerst de kennistoets die de toegezonden stof en de stof uit het hoorcollege toetst. Daarnaast moeten alle kandidaten drie capaciteitstoetsen maken. Deze toetsen kunnen opgaven bevatten over figuurreeksen, cijferreeksen, woordanalogieën etc.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer op basis van je het cv-formulier en de toetsresultaten! Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

Waar de Student centraal staat!

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2021 – Geneeskunde, VU

€ 69,00

CV & Motivatie Check. De kandidaat wordt gekoppeld aan een persoonlijke student-coach. Aan de hand van de kernwaarden van de universiteit en de opleiding controleert de coach het CV & Motivatieformulier. De student-coach geeft feedback en tips om het formulier te verbeteren opdat het beter aansluit op de wensen van de universiteit en de student een grotere kans maakt in de selectie.

€ 159,00

Selectietraining. De Selectietraining is gericht op de toegezonden stof en toetsen van de toetsingsdag. In de training worden dus zowel de kennistoets als de verschillende capaciteitstesten behandelt. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg en oefenen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen en krijgen les van 2 masterstudenten. De studenten ontvangen een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting aangevuld met meer dan 200 oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie!

€ 199,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 69,00

Faalangst begeleidingDe student wordt gekoppeld aan een coach die de student één op één leert hoe hij of zij moet omgaan met de spanningen rondom de selectie. Het doel van de begeleiding is om de student optimaal te laten presteren op de selectiedag. De student ontvangt o.a. uitleg over het optreden van de stressreacties en oefeningen voor thuis.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

Ontvang 10% korting op je selectietraining bij aankoop van een CV & Motivatie Check!

€ 148,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 8 uur en is volledig gericht op de kennistoets van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 studenten en je krijgt les van een AthenaStudies-docent.

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting!

IK WIL KORTING!

€ 179,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 5 uur en is volledig gericht op de wetenschappelijke artikelen (kennistoets) en de capaciteitstesten van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. Tijdens de les worden leerstrategieën behandeld en kun je worden overhoord. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 - 15 studenten en je krijgt les van een co-schapper!

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting met deze code!

decentraleselectiehulp

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp