Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

VU Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, VU

De decentrale selectie aan de VU bestaat uit twee rondes. Er worden uiteindelijk 350 studenten geselecteerd. Waarvan 70% uit track A (kandidaten die van de middelbare school komen) en 30% uit track B (kandidaten die uit een tussenjaar of van andere vervolgopleiding komen).

De eerste ronde bestaat uit het insturen van het cv-formulier, deze moet voor 1 februari in ontvangst zijn genomen. In het cv-formulier wordt er gekeken naar prestaties op school en buitenschoolse activiteiten. Er wordt onder andere gevraagd naar je cijfers van de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Daarnaast is er ruimte voor het benoemen van zowel bijzondere prestaties zoals sportprestaties, wetenschappelijke prestaties en werkervaringen in de gezondheidszorg of binnen bestuurlijk/organisatorisch vakgebied. Uiteraard wordt er in dit cv-formulier ook naar je motivatie voor de opleiding aan de VU gevraagd.

Bekijk hier welke cijfers je precies moet aanleveren voor de decentrale selectie.

In totaal gaan er 550 studenten door naar de tweede ronde, deze uitslag ontvang je uiterlijk eind februari. De tweede ronde bestaat uit een drietal onderdelen, die elk uit één of meerdere selectietoetsen kan bestaan. Onderdeel 1 is het maken van capaciteitstoetsen. Deze toetsen kunnen opgaven bevatten over figuurreeksen, cijferreeksen, woordanalogieën etc. Onderdeel 2 is het maken van een Nederlandse taaltoets. Deze toets kan vraagstellingen bevatten over zinsopbouw, het gebruik van voorzetsels, de betekenis van spreekwoorden, en de spelling van lastige woorden etc. Tot slot bestaat onderdeel 3 uit het maken van een sociale toets. Op deze sociale toets kun je vraagstellingen over professioneel handelen verwachten.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer op basis van je het cv-formulier en de toetsresultaten! Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2023 – Geneeskunde, VU

€ 75,00

AdviesgesprekGa jij Geneeskunde studeren en wil jij weten aan welke universiteit je de meeste kans maakt in de selectie? Laat je adviseren door een selectiecoach! In het adviesgesprek ontvangt de student informatie over elke type Geneeskunde selectie en weegt de coach hoe af hoe goed de kandidaat zou presteren in elke type selectie.

€ 75,00

CV & Motivatie Check. De kandidaat wordt gekoppeld aan een persoonlijke student-coach. Aan de hand van de kernwaarden van de universiteit en de opleiding controleert de coach het CV & Motivatieformulier. De student-coach geeft feedback en tips om het formulier te verbeteren opdat het beter aansluit op de wensen van de universiteit en de student een grotere kans maakt in de selectie.

10% korting bij DecentraleStudent.nl
met de kortingscode

DCS2024

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 99,00

Digitale zelfstudie training. Heb je voorkeur voor een digitale training? Meld je dan aan voor onze digitale Assessment Cursus video's! De student ontvangt via zijn of haar e-mail toegang tot onze digitale cursus video's Assessment. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met de vele oefenopdrachten en tips voor de Assessment toets. Met deze cursus video's studeer je zelfstandig vanuit huis!

€ 229,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - Team Decentrale Selectie Hulp