Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

Amsterdam Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, UvA

De decentrale selectie aan de UvA bestaat uit één selectieronde. Er worden uiteindelijk 350 studenten geselecteerd.

De selectie bestaat uit het maken van drie toetsen. Eind januari ontvang je op je e-mail de studiestof en een videocollege. Deze moet je bestuderen voor de eerste toets: de college toets. Op de eerste toets wordt er vooral gekeken naar je studievaardigheden: leer dus goed! Voor de tweede toets kun je niks voorbereiden. Het is een multiplechoicetoets waarin je wordt getoetst op kennis van natuurwetenschappelijke vakken op vwo-niveau. Denk hierbij aan opgaven binnen de vakken natuurkunde, biologie, scheikunde en wiskunde.

De derde toets is gericht op ethische dilemma’s binnen de gezondheidszorg en op het professioneel handelen van zorgverleners. Je zult moeten reflecteren op drie medisch-ethische dilemma’s door middel van het schrijven van een betoog. Het betoog zal worden beoordeeld op coherentie, argumentatie, aandacht voor volksgezondheidsbelangen, empathie en ethisch bewustzijn. Er wordt dus niet van je verwacht dat je je mening opschrijft maar dat je vanuit een neutrale positie de voor en nadelen afweegt. Voor deze laatste toets ontvang je geen studiemateriaal van de universiteit maar je kunt wel een voorbeeld dilemma inlezen op Canvas. De drie toetsen zullen worden afgenomen in de tweede week van februari.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer op basis van de verschillende toets resultaten. Het is belangrijk om te weten dat de resultaten van de eerste en tweede toets het sterkst meewegen! Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

Waar de Student centraal staat!

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2021 – Geneeskunde, UvA

€ 49,00

AdviesgesprekGa jij Geneeskunde studeren en wil jij weten aan welke universiteit je de meeste kans maakt in de selectie? Laat je adviseren door een selectiecoach! In het adviesgesprek ontvangt de student informatie over elke type Geneeskunde selectie en weegt de coach hoe af hoe goed de kandidaat zou presteren in elke type selectie.

€ 159,00

Selectietraining. De Selectietraining is gericht op de toegezonden stof en de drie toetsen van de toetsingsdag. In de training wordt dus de kennis toets, BNS-toets en het medisch ethische dilemma behandelt. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg en oefenen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen. De studenten ontvangen een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen voor elke type toets, goede leerstrategieën en tips voor de selectie! DecentraleStudent organiseert deze selectietraining fysiek op locatie op een verantwoorde manier! Er zijn dit selectiejaar wegens de corona-maatregelen slechts een beperkt aantal plekken voor onze fysiek trainingen. VOL = VOL

€ 199,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 69,00

Faalangst begeleidingDe student wordt gekoppeld aan een coach die de student één op één leert hoe hij of zij moet omgaan met de spanningen rondom de selectie. Het doel van de begeleiding is om de student optimaal te laten presteren op de selectiedag. De student ontvangt o.a. uitleg over het optreden van de stressreacties en oefeningen voor thuis.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

€ 148,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 8 uur en is gericht op de kennistoets en medisch wetenschappelijke toets van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met oefenvragen. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 studenten en je krijgt les van een AthenaStudies-docent.

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting!

IK WIL KORTING!

€ 169,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 6 uur en is volledig gericht op de kennistoets, de non-cognitieve toets en de medisch wetenschappelijke toets. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. Tijdens de les worden leerstrategieën behandeld en kun je worden overhoord. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 - 15 studenten en je krijgt les van een co-schapper!

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting met deze code!

decentraleselectiehulp

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp