Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

Utrecht Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, Utrecht

De decentrale selectie voor Geneeskunde aan de universiteit van Utrecht bestaat uit één toetsingsdag. Er worden uiteindelijk 304 studenten geselecteerd.

Elke kandidaat die zich aanmeldt voor de decentrale selectie van Geneeskunde doet mee aan de toetsing op de selectiedag. Ter voorbereiding op deze selectiedag moet je het toegezonden studiemateriaal bestuderen. Om toegang te krijgen tot dit studiemateriaal, moet je online je gegevens inleveren in OSIRIS Online Application.

Let op: Er wordt sinds 2020 niet meer gevraagd naar je cijfers van de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Er wordt in dit formulier niet gekeken naar je motivatie of naar bijzondere prestaties zoals activiteiten in de gezondheidszorg of in bestuurlijk/organisatorisch vakgebied. Je motivatie voor de opleiding Geneeskunde wordt getoetst tijdens de toetsingsdag.

Het studiemateriaal zal na het volledig doorlopen van deze aanvraag beschikbaar worden gesteld vanaf 1 december. Het studiemateriaal bestaat uit een aantal hoofdstukken leerstof, een e-learning van een hoorcollege en een digitale impressie van een werkcollege.

Let op: in de periode van 23 december tot en met 1 januari is de Universiteit Utrecht gesloten en zal de studiestof dus niet worden toegezonden! Meld je indien mogelijk dus vóór 23 december aan zodat je langer de tijd hebt om de studiestof te bestuderen.

De toetsingsdag is voor alle kandidaten die zich hebben aangemeld toegankelijk en bestaat uit een drietal toetsen. Eind februari vindt de toetsing plaats in Utrecht op de Uithof. Ter voorbereiding moet je de toegezonden studiestof bestuderen. De eerste toets is een tentamen die de toegezonden studiestof zal toetsen (60 – 80 vragen in anderhalf uur).

De tweede toets is een non-cognitieve toets die gaat over sociaal en professioneel handelen. Tijdens deze toets krijg je casussen voorgelegd over professioneel handen op de universiteit of in de zorg, er wordt aan jou gevraagd hoe jij zou handelen in de gegeven situatie. In derde toets wordt er gevraagd naar je motivatie voor de opleiding aan het UMC en kun je de bijzondere prestaties noemen die jou geschikt hebben gemaakt voor de opleiding Geneeskunde. De eerste twee toetsen zijn multiple-choice, voor de laatste twee toetsen kun je niet leren en alle drie de toetsen worden in het Nederlands afgenomen.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer op basis van je toets resultaten. Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

Waar de Student centraal staat!

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2021 - Geneeskunde, Utrecht

€ 49,00

AdviesgesprekGa jij Geneeskunde studeren en wil jij weten aan welke universiteit je de meeste kans maakt in de selectie? Laat je adviseren door een selectiecoach! In het adviesgesprek ontvangt de student informatie over elke type Geneeskunde selectie en weegt de coach hoe af hoe goed de kandidaat zou presteren in elke type selectie.

€ 69,00

Faalangst begeleidingDe student wordt gekoppeld aan een coach die de student één op één leert hoe hij of zij moet omgaan met de spanningen rondom de selectie. Het doel van de begeleiding is om de student optimaal te laten presteren op de selectiedag. De student ontvangt o.a. uitleg over het optreden van de stressreacties en oefeningen voor thuis.

€ 199,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

€ 148,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 8,5 uur en is volledig gericht op de kennistoets van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 studenten en je krijgt les van twee docenten die zelf in de top-10 van de selectie zaten. Jouw docent blijft tot de toetsing beschikbaar voor vragen via een Facebook groep.

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting!

IK WIL KORTING!

€ 154,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 8 uur en is volledig gericht op de kennistoets en de non-cognitieve toets van de selectiedag. Deze selectietraining zal online plaatsvinden. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. De lesgroepen bestaan uit maximaal 25 studenten en je krijgt les van één tot twee artsen in opleiding. Daarnaast is er een eerstejaarsstudent aanwezig om zijn of haar ervaring met de decentrale selectie te delen.

Je ontvangt korting via ons!

Boek* je training met 10 EURO korting met deze code!

Decentraleselectiehulp

*De korting wordt binnen 5 dagen teruggestort!

€ 159,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 12 uur en is volledig gericht op de kennistoets en de non-cognitieve toets van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. In de WhatsApp groep krijg je elke week een casus voor de non-cognitieve toets toegezonden. De lesgroepen bestaan uit maximaal 15 studenten en je krijgt les van een masterstudent. De prijs is inclusief snacks en drankjes.

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting met deze code!

decentraleselectiehulp

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp