Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

Utrecht Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, Utrecht

De decentrale selectie voor Geneeskunde aan de universiteit van Utrecht bestaat uit één toetsingsdag. Er worden uiteindelijk 304 studenten geselecteerd.

Elke kandidaat die zich aanmeldt voor de decentrale selectie van Geneeskunde doet mee aan de toetsing op de selectiedag. Ter voorbereiding op deze selectiedag moet je het toegezonden studiemateriaal bestuderen. Om toegang te krijgen tot dit studiemateriaal, moet je online je gegevens inleveren in OSIRIS Online Application waaronder je VWO cijfers van de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie.

Let op: Er wordt in dit formulier niet gekeken naar je motivatie of naar bijzondere prestaties zoals activiteiten in de gezondheidszorg of in bestuurlijk/organisatorisch vakgebied. Je motivatie voor de opleiding Geneeskunde wordt getoetst tijdens de toetsingsdag.

Het studiemateriaal zal na het volledig doorlopen van deze aanvraag beschikbaar worden gesteld begin december. Het studiemateriaal bestaat uit een aantal hoofdstukken leerstof, een e-learning van een hoorcollege en een digitale impressie van een werkcollege.

Let op: in de periode van 23 december tot en met 1 januari is de Universiteit Utrecht gesloten en zal de studiestof dus niet worden toegezonden! Meld je indien mogelijk dus vóór 23 december aan zodat je langer de tijd hebt om de studiestof te bestuderen.

De toetsingsdag is voor alle kandidaten die zich hebben aangemeld toegankelijk en bestaat uit een drietal toetsen. Eind februari vindt de toetsing plaats in Utrecht op de Uithof. Ter voorbereiding moet je de toegezonden studiestof bestuderen. De eerste toets is een tentamen die de toegezonden studiestof zal toetsen (60 – 80 vragen in anderhalf uur).

De tweede toets is een non-cognitieve toets die gaat over sociaal en professioneel handelen. Tijdens deze toets krijg je casussen voorgelegd over professioneel handen op de universiteit of in de zorg, er wordt aan jou gevraagd hoe jij zou handelen in de gegeven situatie. In derde toets wordt er gevraagd naar je motivatie voor de opleiding aan het UMC en kun je de bijzondere prestaties noemen die jou geschikt hebben gemaakt voor de opleiding Geneeskunde. De eerste twee toetsen zijn multiple-choice, voor de laatste twee toetsen kun je niet leren en alle drie de toetsen worden in het Nederlands afgenomen.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer op basis van je toets resultaten en je cijfers. Let op: Je score op het tentamen (de kennistoets) weegt het zwaarst mee in je definitieve rangnummer. Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2023 - Geneeskunde, Utrecht

€ 75,00

AdviesgesprekGa jij Geneeskunde studeren en wil jij weten aan welke universiteit je de meeste kans maakt in de selectie? Laat je adviseren door een selectiecoach! In het adviesgesprek ontvangt de student informatie over elke type Geneeskunde selectie en weegt de coach hoe af hoe goed de kandidaat zou presteren in elke type selectie.

€ 199,00

Selectietraining. De selectietraining is gericht op de kennistoets van de toetsingsdag. De stof voor de kennistoets wordt behandeld in de vorm van een werkcollege waarbij blokken van uitleg en oefenen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen en ontvangen een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie! Deze trainingsbundel bevat ook oefenvragen voor de non-cognitieve toets! Deze selectietraining vindt fysiek plaats op locatie.

10% korting bij DecentraleStudent.nl
met de kortingscode

DCS2024

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 229,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - Team Decentrale Selectie Hulp