Decentrale Selectie Tandheelkunde

Navigeer

Vrije Universiteit van Amsterdam

Decentrale Selectie – Tandheelkunde, ACTA

De decentrale selectie aan de Universiteit van Amsterdam bestaat uit twee rondes met verschillende onderdelen. Er worden uiteindelijk 128 studenten geselecteerd. Deze 128 plaatsen worden verdeeld over de UvA en VU.  De UvA biedt 68 plekken aan en de VU biedt 60 plekken aan. Uiteindelijk zullen alle 128 kandidaten studeren aan ACTA.

De eerste ronde bestaat uit het insturen van het persoonlijk dossier. In het persoonlijk dossier wordt er gekeken naar prestaties op school en buitenschoolse activiteiten. Er wordt onder andere gevraagd naar je vwo cijfers van de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Daarnaast is er ruimte voor het benoemen van zowel bijzondere prestaties als voor werkervaringen in de gezondheidszorg of in bestuurlijk/organisatorisch vakgebied. Uiteraard wordt er in dit persoonlijk dossier ook naar je motivatie voor de opleiding aan de VU gevraagd.

Bekijk hier welke cijfers je precies moet aanleveren voor de decentrale selectie.

De tweede ronde vindt plaats begin februari. Tijdens deze selectiedag moet je een aantal testen maken. Deze testen toetsen verschillende vaardigheden: kennis van natuurwetenschappelijke vakken, taalvaardigheid, cijfermatig inzicht, ruimtelijk inzicht, sociale intelligentie en communicatie. Voor deze toetsen kun je niet leren, maar voor de leerstof gerelateerde toets wel! Het studiemateriaal voor deze toets ontvang je in de derde week van januari en bestaat uit een aantal Engelse artikelen over een onderwerp in de tandheelkunde. Bestudeer deze stof goed want het is de enige stof die je kunt leren! De leerstof gerelateerde toets bestaat uit 40 meerkeuze vragen en duurt één uur. Na 30 minuten pauze maak je de overige testen. De overige testen bestonden afgelopen jaar uit opgaven over spiegelen en exclusie, een taaltoets en een sociale intelligentie toets waarin je moet aangeven hoe je zou reageren in een bepaalde situatie.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer op basis van je toets resultaten en op basis van de inhoud van het persoonlijke dossier! Let op: kandidaten met een gemiddelde van tenminste een 7,5 voor de zes verplichte vwo-vakken en aantoonbare motivatie of werkervaring maken een grotere kans op een beter rangnummer! Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

Waar de Student centraal staat!

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2021 – Tandheelkunde, ACTA

€ 125,00

Digitale training. Kun jij niet bij onze fysieke decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor een digitale training? Meld je dan aan voor onze ACTA Cursus video's! De student ontvangt via zijn of haar e-mail toegang tot onze ACTA cursus video's. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de ACTA selectie. Met deze cursus video's studeer je zelfstandig vanuit huis! Op 3 februari kun je tijdens een live Zoomsessie je resterende vragen over de stof aan onze selectiedocent stellen.

€ 159,00

Selectietraining. Deze selectietraining is gericht op de toegezonden stof voor de kennistoets. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg en oefenen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen en ontvangen een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting aangevuld met representatieve oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie! De docenten zijn zelf voor verschillende selecties geplaatst en/of hebben hun bachelor cum laude afgerond. DecentraleStudent organiseert deze selectietraining fysiek op locatie op een verantwoorde manier! Er zijn dit selectiejaar wegens de corona-maatregelen slechts een beperkt aantal plekken. VOL = VOL

€ 199,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 69,00

Faalangst begeleidingDe student wordt gekoppeld aan een coach die de student één op één leert hoe hij of zij moet omgaan met de spanningen rondom de selectie. Het doel van de begeleiding is om de student optimaal te laten presteren op de selectiedag. De student ontvangt o.a. uitleg over het optreden van de stressreacties en oefeningen voor thuis.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

Ontvang 10% korting op je selectietraining bij aankoop van een CV & Motivatie Check!

€ 200,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 5 uur en is volledig gericht op de wetenschappelijke artikelen (kennistoets) en de capaciteitstesten van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. Tijdens de les worden leerstrategieën behandeld en kun je worden overhoord. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 - 15 studenten en je krijgt les van een co-schapper!

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting met deze code!

decentraleselectiehulp

€ 148,00

 

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 8 uur en is volledig gericht op de kennistoets en vwo-basis-kennistoets van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 studenten en je krijgt les van een student van de opleiding zelf.

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting!

IK WIL KORTING!

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp