Decentrale Selectie Tandheelkunde

Navigeer

Radboud universiteit Nijmegen

Decentrale Selectie – Tandheelkunde, Nijmegen

De decentrale selectie aan de Radboud Universiteit bestaat uit twee rondes met verschillende onderdelen. Er worden uiteindelijk 67 studenten geselecteerd.

De eerste ronde bestaat uit het maken van een huiswerkopdracht. De huiswerkopdracht bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is het schrijven van een sollicitatiebrief. In deze sollicitatiebrief beargumenteer je je keuze voor de studie tandheelkunde en leg je uit waarom jij geschikt bent voor de opleiding tandheelkunde aan de Radboud Universiteit. Daarnaast moet je benoemen wat je wilt bereiken met deze opleiding en welke toekomstplannen je voor ogen hebt. Het tweede onderdeel van de huiswerkopdracht is het schrijven van een essay. Rond eind januari wordt bekend gemaakt over welk onderwerp je het essay moet schrijven. Het essay wordt beoordeeld op gebruik van literatuur, grammaticale correctheid, inhoud en structuur. Laat deze dus vooral controleren door iemand! De huiswerkopdracht moet uiterlijk midden februari digitaal worden ingeleverd en wordt beoordeeld met voldoende/onvoldoende.

De tweede ronde vindt plaats in Nijmegen in de derde week van maart. De tweede ronde bestaat uit het maken van een tweetal toetsen. De eerste toets is een meerkeuze toets met relevante vraagstellingen binnen de middelbare schoolvakken biologie, natuurkunde en scheikunde (BNS toets). De vraagstellingen zijn op vwo eindexamenniveau. Let op: alleen de 150 kandidaten met de hoogste scores voor de huiswerkopdracht en de BNS toets mogen deelnemen aan de tweede toets. Afgelopen selectiejaar lag deze score op 57. Met een score van 57 kreeg je dus toegang tot de laatste toets!

De laatste toets is een psychomotorische toets. Tijdens deze toets moet je een aantal opdrachten uitvoeren. Je zult worden beoordeeld op de uitvoering en het resultaat van de door jou uitgevoerde opdracht. Je kunt voor deze toets niets voorbereiden! Afgelopen jaar ontvingen de studenten tijdens de toets onder andere een doorzichtig papier, een lamp en een potlood. Daarnaast werden instructies uitgedeeld.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen! Je ontvangt een rangnummer op basis van de huiswerk opdracht en op basis van je toets resultaten. Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2022 – Tandheelkunde, Nijmegen

€ 75,00

Huiswerkopdracht Check. De kandidaat wordt gekoppeld aan een persoonlijke student-coach. Aan de hand van de kernwaarden van de universiteit en de opleiding controleert de coach de huiswerkopdracht. De student-coach geeft feedback en tips om de opdracht te verbeteren opdat het beter aansluit op de wensen van de universiteit en de student een grotere kans maakt in de selectie.

€ 199,00

Selectietraining. De selectietraining is gericht op de BNS-toets uit ronde 2. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg over de belangrijkste onderwerpen uit de BNS-toets en oefeningen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen en ontvangen iets te drinken. De studenten ontvangen een trainingsbundel met meer dan 150 oefenvragen en achtergrondinformatie voor de BNS-toets, goede leerstrategieën en tips voor de selectie!

10% korting bij DecentraleStudent.nl
met de kortingscode

DCS2024

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 229,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - Team Decentrale Selectie Hulp