Decentrale Selectie Tandheelkunde

Navigeer

Radboud universiteit Nijmegen

Decentrale Selectie – Tandheelkunde, Nijmegen

De decentrale selectie aan de Radboud Universiteit bestaat uit twee rondes met verschillende onderdelen. Er worden uiteindelijk 67 studenten geselecteerd.

De eerste ronde bestaat uit het maken van een huiswerkopdracht. De huiswerkopdracht bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is het schrijven van een sollicitatiebrief. In deze sollicitatiebrief beargumenteer je je keuze voor de studie tandheelkunde en leg je uit waarom jij geschikt bent voor de opleiding tandheelkunde aan de Radboud Universiteit. Daarnaast moet je benoemen wat je wilt bereiken met deze opleiding en welke toekomstplannen je voor ogen hebt. Het tweede onderdeel van de huiswerkopdracht is het schrijven van een essay. Rond eind januari wordt bekend gemaakt over welk onderwerp je het essay moet schrijven. Het essay wordt beoordeeld op gebruik van literatuur, grammaticale correctheid, inhoud en structuur. Laat deze dus vooral controleren door iemand! De huiswerkopdracht moet uiterlijk midden februari digitaal worden ingeleverd en wordt beoordeeld met voldoende/onvoldoende.

De tweede ronde vindt plaats in Nijmegen in de derde week van maart. De tweede ronde bestaat uit het maken van een tweetal toetsen. De eerste toets is een meerkeuze toets met relevante vraagstellingen binnen de middelbare schoolvakken biologie, natuurkunde en scheikunde (BNS toets). De vraagstellingen zijn op vwo eindexamenniveau. Let op: alleen de 150 kandidaten met de hoogste scores voor de huiswerkopdracht en de BNS toets mogen deelnemen aan de tweede toets. Afgelopen selectiejaar lag deze score op 57. Met een score van 57 kreeg je dus toegang tot de laatste toets!

De laatste toets is een psychomotorische toets. Tijdens deze toets moet je een aantal opdrachten uitvoeren. Je zult worden beoordeeld op de uitvoering en het resultaat van de door jou uitgevoerde opdracht. Je kunt voor deze toets niets voorbereiden! Afgelopen jaar ontvingen de studenten tijdens de toets onder andere een doorzichtig papier, een lamp en een potlood. Daarnaast werden instructies uitgedeeld.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen! Je ontvangt een rangnummer op basis van de huiswerk opdracht en op basis van je toets resultaten. Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

Waar de Student centraal staat!

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2021 – Tandheelkunde, Nijmegen

€ 69,00

Huiswerkopdracht Check. De kandidaat wordt gekoppeld aan een persoonlijke student-coach. Aan de hand van de kernwaarden van de universiteit en de opleiding controleert de coach de huiswerkopdracht. De student-coach geeft feedback en tips om de opdracht te verbeteren opdat het beter aansluit op de wensen van de universiteit en de student een grotere kans maakt in de selectie.

€ 159,00

Selectietraining. De Selectietraining is gericht op de BNS-toets uit ronde 2. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg over de belangrijkste onderwerpen uit de BNS-toets en oefeningen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen en ontvangen iets te drinken. De studenten ontvangen een trainingsbundel met informatie en oefenvragen voor de BNS-toets, goede leerstrategieën en tips voor de selectie!

€ 199,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 69,00

Faalangst begeleidingDe student wordt gekoppeld aan een coach die de student één op één leert hoe hij of zij moet omgaan met de spanningen rondom de selectie. Het doel van de begeleiding is om de student optimaal te laten presteren op de selectiedag. De student ontvangt o.a. uitleg over het optreden van de stressreacties en oefeningen voor thuis.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

Ontvang 10% korting op je selectietraining bij aankoop van een Huiswerkopdracht Check!

€ 154,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 8 uur en is volledig gericht op de BNS-toets van de selectiedag. Deze selectietraining zal online plaatsvinden. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. De lesgroepen bestaan uit maximaal 25 studenten en je krijgt les van drie verschillende docenten in totaal: één docent per vak (biologie, natuurkunde en scheikunde).

Je ontvangt korting via ons!

Boek* je training met 10 EURO korting met deze code!

Decentraleselectiehulp

*De korting wordt binnen 5 dagen teruggestort!

€ 139,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 6 uur en is gericht op de BNS-toets en opleidingsspecifieke toets van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met oefenvragen. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 studenten en je krijgt les van een student van de opleiding zelf. De kandidaten ontvangen in de pauze lunch.

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting!

IK WIL KORTING!

€ 179,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 5 uur en is volledig gericht op de BNS toets van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. Tijdens de les worden leerstrategieën behandeld en kun je worden overhoord. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 - 15 studenten en je krijgt les van een co-schapper!

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting met deze code!

decentraleselectiehulp

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp