Decentrale Selectie Tandheelkunde

Navigeer

Rijksuniversiteit Groningen

Decentrale Selectie – Tandheelkunde, Groningen

De decentrale selectie aan de universiteit van Groningen bestaat uit één ronde met verschillende onderdelen. Er worden uiteindelijk 48 studenten geselecteerd.

Na aanmelding voor tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen, ontvang je per e-mail de instructies voor de voorbereiding op decentrale selectie dag. Je ontvangt onder andere studiemateriaal voor de kennistoets (cognitieve toets) en een aantal voorbereidingsopdrachten en een cv-formulier. In het cv-formulier wordt er gekeken naar prestaties op school en buitenschoolse activiteiten. Er wordt onder andere gevraagd naar je cijfers van de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Daarnaast is er ruimte voor de benoeming van bijzondere prestaties zoals sport prestaties.

Bekijk hier welke cijfers je precies moet aanleveren voor de decentrale selectie.

Midden februari vindt de decentrale selectie dag plaats in Groningen. Tijdens de selectiedag maak je een groot aantal verschillende toetsen: één kennistoets over de studiestof (cognitieve toets), één toets over je interviews met patiënten (non-cognitieve toets), één toets over jouw motivatie voor bepaalde keuzes en één toets over wetenschappelijke artikelen met bijbehorende vragen. Het is belangrijk dat je je voorbereidt op de toetsen en je je CV en de voorbereidende opdrachten netjes op orde hebt.

Let op: bij het nakijken wordt er in eerste instantie gekeken naar de resultaten van de kennistoets (cognitieve toets) en niet-cognitieve toets. De kandidaten die erg laag hebben gescoord voor deze twee toetsen, krijgen per direct een rangnummer dat alleen gebaseerd is op de scores van deze toetsen. Er wordt voor de rest niet meer gekeken naar hun overige toetsen of CV. Voor alle kandidaten die (boven) gemiddeld scoren voor deze twee toetsen, geldt dat de alle toetsen even zwaar meetellen. In het eerste geval, is de kans tot plaatsing vrijwel uitgesloten.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

Waar de Student centraal staat!

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2021 – Tandheelkunde, Groningen

€ 69,00

Faalangst begeleidingDe student wordt gekoppeld aan een coach die de student één op één leert hoe hij of zij moet omgaan met de spanningen rondom de selectie. Het doel van de begeleiding is om de student optimaal te laten presteren op de selectiedag. De student ontvangt o.a. uitleg over het optreden van de stressreacties en oefeningen voor thuis.

€ 199,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

€ 189,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 5 uur en is volledig gericht op de wetenschappelijke artikelen (kennistoets) en de non-cognitieve  toets van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. Tijdens de les worden leerstrategieën behandeld en kun je worden overhoord. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 - 15 studenten en je krijgt les van een co-schapper!

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting met deze code!

decentraleselectiehulp

€ 154,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 8 uur en is volledig gericht op de kennistoets en de professionaliteitstoets van de selectiedag. Deze selectietrainingen zal online plaatsvinden. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. De lesgroepen bestaan uit maximaal 25 studenten en je krijgt les van een tandarts met werkervaring. Daarnaast is er een eerstejaarsstudent aanwezig om zijn of haar ervaring met de decentrale selectie te delen.

Je ontvangt korting via ons!

Boek* je training met 10 EURO korting met deze code!

Decentraleselectiehulp

*De korting wordt binnen 5 dagen teruggestort!

€ 148,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 8 uur en is volledig gericht op de kennistoets van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 studenten en je krijgt les van een AthenaStudies-docent die zelf rangnummer 14 behaalde in haar selectie. Jouw docent blijft tot de toetsing beschikbaar voor vragen via een Facebook groep.

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting!

IK WIL KORTING!

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp