Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

Radboud Universitair Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, Nijmegen

De decentrale selectie aan de Radboud universiteit Nijmegen bestaat uit twee rondes. Er worden uiteindelijk 330 studenten geselecteerd.

De eerste ronde bestaat uit het maken van een huiswerkopdracht. Het maken van deze huiswerkopdracht bedraagt ongeveer 20 uur. In de huiswerkopdracht leg je uit waarom jij geschikt bent voor de artsenopleiding aan de Radboud Universiteit. Daarnaast vraag je drie referenten om ook uit te leggen waarom je wel én waarom jij niet bij deze specifieke opleiding past. Jij moet vervolgens voor het portfolio weer iets schrijven over de argumenten die de referenten hebben geschreven. Deze huiswerkopdracht moet uiterlijk half februari digitaal worden ingeleverd en wordt beoordeeld met voldoende/onvoldoende. Je hebt een voldoende voor de huiswerkopdracht nodig om een gunstiger rangnummer te behalen.

De tweede ronde vindt plaats in Nijmegen in de derde week van maart. De tweede ronde bestaat uit het maken van een tweetal toetsen. De eerste toets is een meerkeuze toets met relevante vraagstellingen binnen de middelbare schoolvakken biologie, natuurkunde en scheikunde. De vraagstellingen zijn op vwo eindexamenniveau, tijdens deze toets mag je geen gebruik maken van je BINAS of rekenmachine. In de tweede toets krijg je een aantal casussen. Per casus krijg je een aantal gedragingen; je kiest per casus het beste of slechtste alternatief en motiveert je keuze. In principe is er geen studiemateriaal over een specifiek medisch onderwerp maar is het wel handig om van tevoren het Raamplan van de Artsenopleiding en de eindtermen van de opleiding te raadplegen.

Let op: de kandidaten met een voldoende voor de huiswerkopdracht krijgen als eerst een rangnummer. De toetsen tellen allebei even zwaar mee. Nadat alle kandidaten met een voldoende voor de huiswerkopdracht een rangnummer hebben gekregen, wordt er pas gekeken naar de kandidaten met een onvoldoende voor de huiswerkopdracht. Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2023 – Geneeskunde, Nijmegen

€ 75,00

AdviesgesprekGa jij Geneeskunde studeren en wil jij weten aan welke universiteit je de meeste kans maakt in de selectie? Laat je adviseren door een selectiecoach! In het adviesgesprek ontvangt de student informatie over elke type Geneeskunde selectie en weegt de coach hoe af hoe goed de kandidaat zou presteren in elke type selectie.

€ 199,00

Selectietraining. De selectietraining is gericht op de BNS-toets uit ronde 2. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg over de belangrijkste onderwerpen uit de BNS-toets en oefeningen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen en ontvangen iets te drinken. De studenten ontvangen een trainingsbundel met meer dan 150 oefenvragen voor de BNS-toets en oefenopgaven de opleidingsspecifieke toets, goede leerstrategieën en tips voor de selectie!

10% korting bij DecentraleStudent.nl
met de kortingscode

DCS2024

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 75,00

Huiswerkopdracht Check. De kandidaat wordt gekoppeld aan een persoonlijke student-coach. Aan de hand van de kernwaarden van de universiteit en de opleiding controleert de coach de huiswerkopdracht. De student-coach geeft feedback en tips om de opdracht te verbeteren opdat het beter aansluit op de wensen van de universiteit en de student een grotere kans maakt in de selectie.

€ 229,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - Team Decentrale Selectie Hulp