Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

Maastricht Universitair Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, Maastricht

De decentrale selectie aan de universiteit van Maastricht bestaat uit twee selectierondes. Er worden uiteindelijk 316 studenten geselecteerd.

De eerste ronde bestaat uit het insturen van het online portfolio. Deze moet voor half januari in ontvangst zijn genomen. In het portfolio wordt er gekeken naar prestaties op school en onderscheidende vaardigheden. Er wordt onder andere gevraagd naar je cijfers van de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Bekijk hier welke cijfers je precies moet aanleveren voor de decentrale selectie. Als je een extra vak hebt gevolgd op de middelbare school, dan mag je deze ook noemen omdat het wordt gezien als extra studiebelasting. Daarnaast is er ruimte voor de benoeming van onderscheidende vaardigheden in de gezondheidszorg of in bestuurlijk/organisatorisch vakgebied.

Let op: je moet wel kunnen uitleggen waarom deze onderscheidende vaardigheden van toepassing zijn op de studie geneeskunde. Tot slot moet je in het portfolio een motivatie schrijven over je keuze voor het onderwijs aan de universiteit van Maastricht. Verdiep je dus goed in hun PGO-onderwijs en studieprogramma; je moet namelijk aspecten kunnen noemen in je motivatie. Voor een beter beeld kun je overigens het portfolio inkijken op hun website!

Uiterlijk de eerste week van februari hoor je of je portfolio voldoende was en of door bent naar de tweede ronde. De tweede ronde bestaat uit één selectiedag en deze selectiedag vindt de week daarop plaats. Tijdens deze selectie worden jouw cognitieve en non-cognitieve vaardigheden getest aan de hand van opdrachten. Je kan je dus niet voorbereiden op deze opdrachten! Wat betreft de opdrachten, word je beoordeeld op planning, kennisverwerking, probleemoplossend vermogen en zelfreflectie.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer gebaseerd op het portfolio, je motivatie en de uitvoering van de opdrachten. Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

Selectiebegeleiding

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2023 – Geneeskunde, Maastricht

€ 179,00

Premium selectietraining. Deze selectietraining duurt 8 uur en is volledig gericht op de tweede ronde van de selectie voor Geneeskunde in Maastricht. Tijdens de training krijg je een goed beeld van de toetsen uit ronde 2 en zul je oefenen met voorbeeldopgaven. De lesgroepen bestaan uit maximaal 10 studenten en je krijgt les van 1 of 2 professional(s). De trainingsprijs is inclusief lunch!

€ 279,00

Personal selectietraining. Deze selectietraining duurt 8 uur en is volledig gericht op de tweede ronde van de selectie voor Geneeskunde in Maastricht. Tijdens de training krijg je een goed beeld van de toetsen uit ronde 2 en zul je oefenen met voorbeeldopgaven. Bij aankoop van deze training ontvang je een trainingsbundel met extra oefenmateriaal voor thuis! De lesgroepen bestaan uit maximaal 10 studenten en je krijgt les van 1 of 2 professional(s). De trainingsprijs is inclusief lunch!

€ 329,00

Individuele selectietraining (ITM). Deze selectietraining duurt 5 uur en is volledig gericht op de tweede ronde van de selectie voor Geneeskunde in Maastricht. Tijdens de training krijg je een goed beeld van de toetsen uit ronde 2 en zul je oefenen met voorbeeldopgaven. Bij aankoop van deze training ontvang je een trainingsbundel met extra oefenmateriaal voor thuis! Tijdens deze training krijg je één op  één les van een professional. De trainingsprijs is inclusief lunch!

Ontvang 10% korting bij MediFact met deze kortingscode!

DSH10

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - Team Decentrale Selectie Hulp