Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

Leids Universiteit Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, Leiden

De decentrale selectie aan de universiteit van Leiden bestaat uit twee rondes met verschillende onderdelen. Er worden uiteindelijk 315 studenten geselecteerd.

Na aanmelding voor het LUMC moet je online je cijfers opgeven voor de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie.
Bekijk hier welke cijfers je precies moet aanleveren voor de decentrale selectie.

De eerste selectie ronde vindt plaats in de tweede week van februari en bestaat uit een enkele toets: de BMAT toets. Voor de BMAT ontvang je geen studiemateriaal. Je wordt getoetst op drie verschillende onderdelen. De eerste toets gaat over logisch redeneren en probleemoplossend denken. De tweede toets bestaat uit opgaven over natuurwetenschappelijke vakken op vwo-eindexamenniveau. De laatste toets is een schrijfopdracht die wordt beoordeeld op zowel de kwaliteit van de inhoud als de kwaliteit van het Engels taalgebruik.

Uiterlijk begin maart ontvang je je score gebaseerd op je 5 vwo-cijfers en de resultaten van de BMAT. Indien je score goed genoeg is, mag je door naar de tweede ronde. Let op: Je kunt op basis van je cijfers direct worden geplaatst voor de opleiding indien je een 8 gemiddeld staat voor je 5VWO-vakken. In het selectiejaar ’19-’20 waren er ongeveer 50 8-plussers.

Om deel te kunnen nemen aan de tweede selectie ronde moet je je aanmelden en uiterlijk in de eerste week van maart je ‘personal statement’ opsturen. In je personal statement leg je uit waarom jij geschikt bent voor de geneeskunde opleiding aan de universiteit van Leiden. De tweede selectie ronde vindt plaats in de laatste week van maart.

Tijdens de tweede selectie zul je online vanuit huis toetsen moeten maken. Deze tweede ronde is sinds het selectiejaar ’20-’21 wegens COVID-19 aangepast. Meer informatie over de inhoud van de tweede ronde moet nog worden gecommuniceerd door de universiteit. Tot op het heden is bekend dat je in de tweede ronde wordt getest op je non-cognitieve vaardigheden en je vermogen om te reflecteren.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer op basis van je toets resultaten en op basis van de inhoud van het gesprek! Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt. Let op: je eindscore van de eerste en tweede selectie ronde kan eerder bekend worden gemaakt via de universiteit zelf.

SELECTIEBEGELEIDING

Waar de Student centraal staat!

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2021 - Geneeskunde, Leiden

€ 140,00

Digitale training. Kun jij niet bij onze fysieke decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor een digitale training? Meld je dan aan voor onze BMAT Cursus video's! De student ontvangt via zijn of haar e-mail toegang tot onze BMAT digitale cursus video's. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de BMAT toets. Met deze cursus video's studeer je zelfstandig vanuit huis!

€ 174,00

BMAT-Selectietraining. De Selectietraining is gericht op alle drie de onderdelen van de BMAT-toets. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg en oefenen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen en ontvangen iets te drinken. De studenten krijgen les van een docent die zelf de BMAT heeft gedaan en in de top 10 is geëindigd. De studenten ontvangen een BMAT-course guide met oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie! Deze prijs is dus inclusief course-guide.

€ 199,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 69,00

Faalangst begeleidingDe student wordt gekoppeld aan een coach die de student één op één leert hoe hij of zij moet omgaan met de spanningen rondom de selectie. Het doel van de begeleiding is om de student optimaal te laten presteren op de selectiedag. De student ontvangt o.a. uitleg over het optreden van de stressreacties en oefeningen voor thuis.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

€ 148,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 8 uur en is volledig gericht op alle onderdelen uit deze selectie: de BMAT, het personal statement en de gesprekken. Je ontvangt bij aankoop van de training trainingsmateriaal voor de BMAT. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 studenten en je krijgt les van een semi-arts uit het LUMC.

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting!

IK WIL KORTING!

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp