Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

Leids Universiteit Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, Leiden

De decentrale selectie aan de universiteit van Leiden bestaat uit één selectieronde met verschillende onderdelen. Er worden uiteindelijk 315 studenten geselecteerd.

Na aanmelding voor het LUMC moet je online je cijfers opgeven voor de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie.
Bekijk hier welke cijfers je precies moet aanleveren voor de decentrale selectie.

Halverwege februari vindt vervolgens de toetsdag van de selectieprocedure plaats. Deze selectieronde bestaat uit het maken van de BMAT toets. Voor de BMAT ontvang je geen studiemateriaal. Je wordt getoetst op drie verschillende onderdelen. De eerste toets gaat over logisch redeneren en probleemoplossend denken. De tweede toets bestaat uit opgaven over natuurwetenschappelijke vakken op vwo-eindexamenniveau. De laatste toets is een schrijfopdracht die wordt beoordeeld op zowel de kwaliteit van de inhoud als de kwaliteit van het Engels taalgebruik.

Uiterlijk begin maart ontvang je je score gebaseerd op je VWO-cijfers en de resultaten van de BMAT. Indien je score goed genoeg is, mag je door naar de tweede ronde. Let op: Je kunt op basis van je cijfers direct worden geplaatst voor de opleiding indien je een 8 gemiddeld staat voor je VWO-vakken. In het selectiejaar ’19-’20 waren er ongeveer 50 8-plussers.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer op basis van je toets resultaten en op basis van de inhoud van het gesprek! Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

Waar de Student centraal staat!

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2023 - Geneeskunde, Leiden

€ 165,00

Digitale training. Kun jij niet bij onze fysieke decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor een digitale training? Meld je dan aan voor onze BMAT Cursus video's! De student ontvangt via zijn of haar e-mail toegang tot onze BMAT digitale cursus video's. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de BMAT toets. Met deze cursus video's studeer je zelfstandig vanuit huis!

€ 199,00

BMAT-Selectietraining. De selectietraining is gericht op alle drie de onderdelen van de BMAT-toets. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg en oefenen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen en ontvangen iets te drinken. De studenten krijgen les van een docent die zelf de BMAT heeft gedaan en in de top 10 is geëindigd. De studenten ontvangen een BMAT-course guide met tientalen oefenvragen per onderdeel, goede leerstrategieën en tips voor de selectie! Deze prijs is dus inclusief course-guide.

10% korting bij DecentraleStudent.nl
met de kortingscode

DCS2022

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 229,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

€ 199,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 6 uur en is volledig gericht op de BMAT toets van de selectiedag. Tevoren de selectietraining draag je zelf zorg om het boek 'Preparing for the BMAT: the official guide to the BioMedical Admissions Test' aan te schaffen. De lesgroepen bestaan uit gemiddeld 15 studenten en je krijgt les van een student van de opleiding zelf. Deze training vindt zowel fysiek (€ 199,00) als online (€ 179,00) plaats.

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 5% korting!

IK WIL KORTING!

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp