Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

Erasmus Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, Erasmus

De decentrale selectie Geneeskunde aan het Erasmus bestaat uit twee rondes. Er worden uiteindelijk 410 studenten geselecteerd.

In week 3 ontvang je per e-mail het deelnameformulier en het studiemateriaal voor de toetsen. De eerste ronde bestaat uit het insturen van het deelnameformulier, deze moet in de eerste week van februari in ontvangst zijn genomen. In het deelnameformulier wordt er gekeken naar prestaties op school en buitenschoolse activiteiten. Er wordt onder andere gevraagd naar je cijfers van de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Daarnaast is er ruimte voor de benoeming van zowel bijzondere prestaties als voor activiteiten in de gezondheidszorg of in bestuurlijk/organisatorisch vakgebied. Het gaat hier overigens om activiteiten waar je minimaal één jaar mee bezig bent geweest voor minstens vier uur per week tijdens je middelbare school of voor minstens acht uur per week tijdens een andere vervolgopleiding. Uiteraard wordt er in dit deelnameformulier ook naar je motivatie voor de opleiding aan het Erasmus gevraagd.

Bekijk hier welke cijfers je precies moet aanleveren voor de decentrale selectie.
Let op: Uit ervaringen van de vorige kandidaten is gebleken dat activiteiten die je bent gestart in de maand april van het selectiejaar niet worden beoordeeld omdat je daar niet tenminste 1 jaar actief mee bezig bent geweest. Daarnaast kun je direct geplaatst worden voor de opleiding indien je een 8  of hoger staat voor je 5VWO-vakken. In ’19-’20 waren er ongeveer 125 8-plussers. De reden dat er zoveel 8-plussers zijn, is dat vrijwel niemand wordt afgewezen op basis van hun motivatie.

Een tip van vorige selectiekandidaten: Ga naar de coachingsdag! Het geeft je niet alleen een indicatie van wat je kan verwachten maar het levert ook extra punten op voor het deelnameformulier.

In week 9 hoor je of je door bent naar de tweede ronde. De tweede ronde bestaat uit een aantal toetsen. In de tweede week van maart vindt de toetsing plaats in Rotterdam. Ter voorbereiding moet je de toegezonden stof bestuderen en kun je de online colleges bekijken. Deze colleges worden in het weekend voorafgaand aan de toetsdag vrij gegeven. De eerste toets zal dus een kennistoets zijn waarbij je wordt getoetst op de stof die naar elke student is toegezonden. De overige toetsen zijn capaciteitstoetsen waaronder: medisch rekenen, logisch redeneren en/of het interpreteren van wetenschappelijke artikelen. Alle toetsen worden in het Nederlands afgenomen.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer op basis van je toets resultaten! Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

SELECTIEBEGELEIDING

Waar de Student centraal staat!

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2021 – Geneeskunde, Erasmus

€ 69,00

CV & Motivatie Check. De kandidaat wordt gekoppeld aan een persoonlijke student-coach. Aan de hand van de kernwaarden van de universiteit en de opleiding controleert de coach het CV & Motivatieformulier. De student-coach geeft feedback en tips om het formulier te verbeteren opdat het beter aansluit op de wensen van de universiteit en de student een grotere kans maakt in de selectie.

€ 159,00

Selectietraining. De Selectietraining is gericht op de toegezonden stof voor de toetsingsdag. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg en oefenen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen. De studenten ontvangen een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen voor zowel de kennistoets als de capaciteitstesten, goede leerstrategieën en tips voor de selectie!

€ 199,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 69,00

Faalangst begeleidingDe student wordt gekoppeld aan een coach die de student één op één leert hoe hij of zij moet omgaan met de spanningen rondom de selectie. Het doel van de begeleiding is om de student optimaal te laten presteren op de selectiedag. De student ontvangt o.a. uitleg over het optreden van de stressreacties en oefeningen voor thuis.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

€ 169,00

Selectietraining. Deze selectietraining duurt 6 uur en is volledig gericht op de kennistoets en de capaciteitstesten van de selectiedag. Je ontvangt bij aankoop van de training een trainingsbundel met een samenvatting van de toegezonden stof en oefenvragen. Tijdens de les worden leerstrategieën behandeld en kun je worden verhoogd. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 - 15 studenten en je krijgt les van een co-schapper.

Je ontvangt korting via ons!

Boek je training met 10% korting met deze code!

decentraleselectiehulp

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp