Decentrale Selectie Biomedisch Wetenschappen

Navigeer

Universiteit Leiden

Decentrale Selectie – Biomedische Wetenschappen, Leiden

De decentrale selectie voor Biomedische Wetenschappen aan de universiteit van Leiden bestaat uit twee rondes met verschillende onderdelen. Er worden uiteindelijk 71 studenten geselecteerd.

Na je aanmelding in Studielink moet je online je cijfers opgeven voor de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie.
Bekijk hier welke cijfers je precies moet aanleveren voor de decentrale selectie.
Halverwege februari vindt vervolgens de eerste ronde van de selectieprocedure. Deze selectieronde bestaat uit het maken van de BMAT toets.

Voor de BMAT ontvang je geen studiemateriaal. Je wordt getoetst op drie verschillende onderdelen. De eerste toets gaat over logisch redeneren en probleemoplossend denken. De tweede toets bestaat uit opgaven over natuurwetenschappelijke vakken op vwo-eindexamenniveau. De laatste toets is een schrijfopdracht die wordt beoordeeld op zowel de kwaliteit van de inhoud als de kwaliteit van het Engels taalgebruik.

Uiterlijk begin maart ontvang je je score gebaseerd op je 5 vwo-cijfers en de resultaten van de BMAT. Indien je score goed genoeg is, mag je door naar de tweede ronde. Let op: Je kunt op basis van je cijfers direct worden geplaatst voor de opleiding indien je een 8 gemiddeld staat voor je 5VWO-vakken.

De tweede ronde bestaat uit het schrijven en opsturen van je ‘personal statement’ (motivatie). In je personal statement leg je uit waarom je hebt gekozen voor Biomedische wetenschappen aan Universiteit Leiden en wat jou geschikt maakt voor deze studie. De deadline voor het insturen van je personal statement is halverwege maart.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Je ontvangt een rangnummer op basis van je resultaten uit ronde 1 en 2. Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

Selectiebegeleiding

Waar de Student centraal staat!

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2021 - Biomedische Wetenschappen, Leiden

€ 174,00

BMAT-Selectietraining. De Selectietraining is gericht op alle drie de onderdelen van de BMAT-toets. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg en oefenen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen en ontvangen iets te drinken. De studenten krijgen les van een docent die zelf de BMAT heeft gedaan en in de top 10 is geëindigd. De studenten ontvangen een BMAT-course guide met oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie! Deze prijs is dus inclusief course-guide.

€ 140,00

Digitale training. Kun jij niet bij onze fysieke decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor een digitale training? Meld je dan aan voor onze BMAT Cursus video's! De student ontvangt via zijn of haar e-mail toegang tot onze BMAT digitale cursus video's. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de BMAT toets. Met deze cursus video's studeer je zelfstandig vanuit huis!

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp