Decentrale Selectie Biomedisch Wetenschappen

Navigeer

Universiteit Leiden

Decentrale Selectie – Biomedische Wetenschappen, Leiden

De decentrale selectie voor Biomedische Wetenschappen aan de universiteit van Leiden bestaat uit één selectieronde met verschillende onderdelen. Er worden uiteindelijk 71 studenten geselecteerd.

Na je aanmelding in Studielink moet je online je cijfers opgeven voor de vakken; Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie.
Bekijk hier welke cijfers je precies moet aanleveren voor de decentrale selectie.
Halverwege februari vindt vervolgens de toetsdag van de selectieprocedure plaats. Deze selectieronde bestaat uit het maken van de BMAT toets.

Voor de BMAT ontvang je geen studiemateriaal. Je wordt getoetst op drie verschillende onderdelen. De eerste toets gaat over logisch redeneren en probleemoplossend denken. De tweede toets bestaat uit opgaven over natuurwetenschappelijke vakken op vwo-eindexamenniveau. De laatste toets is een schrijfopdracht die wordt beoordeeld op zowel de kwaliteit van de inhoud als de kwaliteit van het Engels taalgebruik. Let op: Je kunt op basis van je cijfers direct worden geplaatst voor de opleiding indien je een 8 gemiddeld staat voor je VWO-vakken.

Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

Selectiebegeleiding

De Beste Decentrale Selectie Trainingen voor 2023 - Biomedische Wetenschappen, Leiden

€ 229,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

€ ntb

Begeleiding bij uitlotingDecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

10% korting bij DecentraleStudent.nl
met de kortingscode

DCS2024

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek
naar de beste trainingsbureaus & selectietrainingen voor de decentrale selectie.
Door unieke samenwerkingen ontvang je via ons korting op de beste selectietrainingen! 


Wil je weten waarom juist deze organisaties worden gepromoot door ons team? Lees hier onze blog!


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - Team Decentrale Selectie Hulp