Decentrale Selectie Geneeskunde

Navigeer

Radboud Universitair Medisch Centrum

Decentrale Selectie – Geneeskunde, Nijmegen

De decentrale selectie aan de Radboud universiteit Nijmegen bestaat uit twee rondes. Er worden uiteindelijk 330 studenten geselecteerd.

De eerste ronde bestaat uit het maken van een huiswerkopdracht. Het maken van deze huiswerkopdracht bedraagt ongeveer 20 uur. In de huiswerkopdracht leg je uit waarom jij geschikt bent voor de artsenopleiding aan de Radboud Universiteit. Daarnaast vraag je drie referenten om ook uit te leggen waarom je wel én waarom jij niet bij deze specifieke opleiding past. Jij moet vervolgens voor het portfolio weer iets schrijven over de argumenten die de referenten hebben geschreven. Deze huiswerkopdracht moet uiterlijk half februari digitaal worden ingeleverd en wordt beoordeeld met voldoende/onvoldoende. Je hebt een voldoende voor de huiswerkopdracht nodig om een gunstiger rangnummer te behalen.

De tweede ronde vindt plaats in Nijmegen in de derde week van maart. De tweede ronde bestaat uit het maken van een tweetal toetsen. De eerste toets is een meerkeuze toets met relevante vraagstellingen binnen de middelbare schoolvakken biologie, natuurkunde en scheikunde. De vraagstellingen zijn op vwo eindexamenniveau, tijdens deze toets mag je geen gebruik maken van je BINAS of rekenmachine. In de tweede toets krijg je een aantal casussen. Per casus krijg je een aantal gedragingen; je kiest per casus het beste of slechtste alternatief en motiveert je keuze. In principe is er geen studiemateriaal over een specifiek medisch onderwerp maar is het wel handig  om van tevoren het Raamplan van de Artsenopleiding en de eindtermen van de opleiding te raadplegen.

Let op: de kandidaten met een voldoende voor de huiswerkopdracht krijgen als eerst een rangnummer. De toetsen tellen allebei even zwaar mee. Nadat alle kandidaten met een voldoende voor de huiswerkopdracht een rangnummer hebben gekregen, wordt er pas gekeken naar de kandidaten met een onvoldoende voor de huiswerkopdracht. Uiterlijk 15 april hoor je of je bent aangenomen. Het rangnummer wordt op Studielink bekend gemaakt.

Decentrale Selectie Trainingen – Geneeskunde, Nijmegen

€ 69,00

Huiswerkopdracht Check. De kandidaat wordt gekoppeld aan een persoonlijke student-coach. Aan de hand van de kernwaarden van de universiteit en de opleiding controleert de coach de huiswerkopdracht. De student-coach geeft feedback en tips om de opdracht te verbeteren opdat het beter aansluit op de wensen van de universiteit en de student een grotere kans maakt in de selectie.

€ 159,00

Selectietraining. De Selectietraining is gericht op de BNS-toets uit ronde 2. De training is ingericht als werkcollege waarbij blokken van uitleg over de belangrijkste onderwerpen uit de BNS-toets en oefeningen elkaar afwisselen. De studenten worden getraind in kleinschalige lesgroepen en ontvangen iets te drinken. De studenten ontvangen een trainingsbundel met informatie en oefenvragen voor zowel BNS-toets als de opleidingsspecifieke toets, goede leerstrategieën en tips voor de selectie!

€ 199,00

Privé bijles. Kun jij niet bij de decentrale selectietraining zijn of heb je voorkeur voor één op één training? Meld je dan aan voor privé bijles! De student wordt gekoppeld aan een persoonlijke docent die de student op locatie individueel uitleg zal geven over de selectiestof. De student ontvangt net als in de training een trainingsbundel met een Nederlandse samenvatting, oefenvragen, goede leerstrategieën en tips voor de selectie.

Team Decentrale Selectie Hulp helpt DecentraleStudent.nl in de ontwikkeling van betrouwbare selectiebegeleiding van goede kwaliteit: Onze missie!

 

€ 69,00

Faalangst begeleidingDe student wordt gekoppeld aan een coach die de student één op één leert hoe hij of zij moet omgaan met de spanningen rondom de selectie. Het doel van de begeleiding is om de student optimaal te laten presteren op de selectiedag. De student ontvangt o.a. uitleg over het optreden van de stressreacties en oefeningen voor thuis.

€ ntb

Begeleiding bij uitloting. DecentraleStudent richt zich op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele selectietraject. Indien je wordt uitgeloot voor jouw eerste keus, biedt DecentraleStudent je graag begeleiding aan bij het kiezen van een tweede studie. Deze studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende gesprekken.

Ontvang 10% korting op je selectietraining bij aankoop van een Huiswerkopdracht Check!

Ons keurmerk

Team Decentrale Selectie Hulp doet al sinds 2016 actief onderzoek naar de beste trainingsbureaus voor de selectie.
Binnen enkele weken zal op basis van evaluaties van een keuze worden gemaakt en zullen de beste selectietrainingen voor het selectiejaar '20-'21 op deze pagina worden gepubliceerd!


Je ontvangt dan ook via DecentraleSeleciteHulp.nl korting op de beste selectietrainingen! Kom dus gauw terug!

 


We hopen dat je fluitend door de decentrale selectie komt!
 - team Decentrale Selectie Hulp